MAGAMRÓL


Üdvözlöm!

Sólyom-Tóth Tamás klinikai szakpszichológus vagyok. 

2003-ban végeztem az ELTE BTK - án Egészségpszichológia, és Szervezeti tanácsadás szakirányon. Szakdolgozatomat - "Táltosdobolás (archaikus technikák) a depressziósok gyógykezelésében" - a Flór Ferenc kórház osztályán végzett vizsgálat alkotta. Ugyanezen évben alapítottam meg a Pszicho-Menta Bt.-t, melynek ügyvezetője vagyok. 2005-ben teljesítettem az "Általános természetgyógyász alapismeretek" modulvizsgát, illetve elvégeztem (Dr. Szőnyi Magda vezetésével) a Relaxációs és Szimbólumterápiás képzésen belül az "Autogén Tréning és az A.T. felsőfoka" képzést. 2006-ban jelentkeztem a 4 éves "felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus" képzésre (a PTE-en) , amit sikeresen teljesítettem. Szakdolgozatom egy több szempontú addiktológiai esetelemzés volt. 2011-ben elvégeztem a Cora Besser-Siegmund és Harry Siegmund vezette "Wingwave coaching" képzést, ami a traumák kezelésére használt EMDR terápián alapul (bővebben lásd a Tudástár menüpont alatt). Magyar Orvosi Kamarai tagsággal rendelkezem (nyilvántartási szám-1949), magánrendelést 2015 óta folytatok. 2018-ban végeztem el az MBCT (Mindfulness, Tudatos Jelenlét alapú kognitív terápia) képzést. Jelenlegi célom a pszichoterapeuta szakképzés elvégzése, azon belül a Sématerápia elsajátítása és alkalmazása.

Munkahelyeim - A Batthyányi téri Idősek otthonában (Magyar Máltai Szeretetszolgálat), és a Vaszary Kolos Kórház dorogi telephelyén különböző belgyógyászati, stroke utáni rehabilitációval kezelt, geriátriai - időskori problémákkal küzdő, illetve onkológiai betegekkel végzek pszichológusi munkát. Mindkét helyen tartottam, és tartok ápolói konfliktuskezelő, önismereti és team-kohéziót segítő csoportokat. Sokat köszönhetek a Lelki Egészségvédő Alapítványnak, ahol több éven keresztül pszichológusi szakmai tapasztalatomat gyarapíthattam. 2003-tól megszűnéséig (2016) dolgoztam a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet-Soroksári Addiktológiai Centrumában (az "elterelést" - megelőző felvilágosító szolgáltatást vezettem), mind a metadon programban részt vevő opiát függő betegekkel, mind a klasszikus elterelésbe kerülő páciensekkel foglalkozva. Munkaügyi hivatalokban "munka és pszichológiai tanácsadást" vezettem. OKJ-s képzéseken "Pszichiátriai zavarok, betegségek" témában tartottam oktatást. Munkahelyi és városi egészségnapokon pszichológiai szűrést, tanácsadást, ill. előadást tartok. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet 13. kerületi Szenvedélybetegek Nappali Intézményében alkohol, drog, viselkedés-szerencsejáték függőkkel folytatok egyéni munkát, illetve részt veszek a szintén szerencsejáték függőknek szóló "Játék határok nélkül" program bp.-i vezetésében.

2020 02. hótól Skype-on folytatott online konzultációkkal bővült a munkám, (külföldön élő magyar páciensekkel ezen időponttól folytatok szakmai munkát).Életünkben számos nehézséggel, buktatóval szembesülünk. Legtöbb esetben jól vesszük az akadályokat, de előfordul, hogy megakadunk, mint a patak sodrásában partra tévedt falevél. Saját szemszögből gyakran nehéz megérteni a velünk történteket, megváltoztatni a negatív, káros gondolatokat, és ezeket meghaladva boldogabb, örömtelibb életet élni. A pszichológus, a szakember ezen a ponton léphet be a segítséget kérő életébe, másfajta nézőponttal, új szemszöggel gazdagítva a szükségszerű változáshoz vezető utat. A gyógyulás legtöbb esetben nem lineáris folyamat, ezért fontos a kitartás, a felmerülő nehézségek ellenére is továbbfolytatott munka.


0630-6116477

Facebook
Blogger
skype
Autogén tréning | Katatím imaginatív pszichoterápia
Telefon: 0630-6116477
E-mail:solyomttamas@yahoo.com, ttsolyom@gmail.com
Elérhetőségek

Pszicho-Menta Humán Szolgáltató Betéti Társaság

| 06-30-291-7318 | 06-30-611-6477 | solyomttamas@yahoo.com | 1118 Budapest, Villányi út 78/c. 2. em. 35.